1 d’oct. 2012

Sense fum

Al escriure aquestes línies fa 1095 dies que no fumo, el que és el mateix un total de 262.080 hores sense fum,  en definitiva 1.576.800 minuts sense fumar
Si tenim present que em fumava una mitjana de 35 cigarrets al dia al llarg d’aquests tres any m’he estalviat de fumar un total de 38.325 cigarrets que venen a ser 1.916 paquets de tabac. Si això ho traduïm a “Eurus”-que diu la gent gran- a una mitjana de 2€ per paquet -perquè fumava de liar- surt que al llarg d’aquest tres anys he estalviat la xifra de  3.832€.


A part de la qüestió monetària és important saber que el tabaquisme és l'addicció al tabac a causa de la nicotina pressent de manera natural i sobretot artificial, precisament per a potenciar l'efecte additiu i així poder vendre'n més. El tabac en forma de cigarretes és molt perjudicial per a la salut a causa dels nombrosos components tòxics (quitrà, CO, sulfats, etc.), radioactius (0,01 becquerel per gram de tabac) i cancerígens que conté, afegits de manera artificial a la planta. La nicotina, a més d'addictiva, també és altament tòxica i pot produir la mort a partir d'uns 50mg. Si el tabac es considerés un producte alimentari hi hauria centenars d'additius il·legals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada