8 de març 2011

Indigneu-vos !

La setmana passada escrivia que Els vaixells estan més segurs a port, però no estan construïts per això” com a metáfora que cal fer alguna cosa, que no ens podem quedar al sofà de casa. Referent això El passat 15 de febrer va sortir publicat a l’editorial Destino el llibre Indigneu-vos ! Stéphane Hessel.


Indigneu-vos l'últim èxit editorial a França (se n'han venut prop d'un milió d'exemplars), un breu llibre de Stéphane Hessel de 93 anys d'edat,  destacat membre de la Resistència, que va fugir del camp de concentració de Buchenwald, i va intervenir en la redacció de la Declaració de Drets Humans. 
Hessel considera que per avançar, només existeix una conducta: "recolzar-nos en els nostres drets, la violació dels quals -sigui qui sigui l'autor d'aquesta-, ha de provocar la nostra indignació. Una "insurrecció pacífica". En particular contra els mitjans massius de comunicació en mans del poder dels diners, i que "només proposen als ciutadans el consum de masses, el menyspreu cap als humils i cap a la cultura, l'amnèsia generalitzada i una competició a ultrança de tots contra tots". 
Cal una “insurrecció pacífica"davant el desordre mundial, en les seves vessants econòmica i política. Hessel desitja plantar la llavor entre els joves. "Ens dirigim a les noves generacions, preneu el relleu, indigneu-vos".  L'exigència d'indignació -contra el predomini de les propostes tranquil·litzadores- , perquè "la indiferència és la pitjor de les actituds".  El missatge final de Hessel als escèptics sense motius de ràbia és;"busqueu i trobareu!".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada